Napi Vegan

Napi Vegan

Amerika legtöbb elefántját fogvatartó cirkusza BEZÁR!!!

2017. január 15. - NapiVegan

Az 146 éve "családi vállalkozásként" működő állatokat használó Ringling Bros. and Barnum & Bailey Circus végleg porondot bont. Ez pedig nagy, illetve állatjogi szempontból remek hír.

ringling_bros_cirkusz_bezar_mindennap_vegan_blog_4.jpg

A hírt, miszerint örökre bezárja kapuit a Ringling Bros. cirkusz 2017. január 14-én szombaton közölte a cirkusz jelenlegi igazgatója Kenneth Feld. A bezárás oka pedig, hogy nem nyereséges a cirkusz működése. Ami szomorú hír az állatokat használó cirkusznak, azt több ezer állatvédő boldogan fogadja, hiszen több évtizede próbálják kimenteni a cirkuszból az épen ott fogvatartott és kihasznált állatokat.

A Ringling Bros. cirkusz tartotta fogva a legnagyobb egyedszámú elefánt csapatot, akikért az állatvédők már évtizedek óta harcolnak. Az elefántok tartása és feladatokra való kényszerítése, betörése idomítása finoman mondva sem volt humánus (pár tény itt). Az állatvédők által készített rejtett felvételeken többször is jól látható volt a sokkoló és az ankus (bivaly kampó), amivel az ormányosokat terrorizálták. Több állaton a finomnak nem mondható noszogatás hegei is jól láthatóak.

Az elefántok mellett a nagymacskákat sem tartották jobb körülmények között. Egy korábban a cirkuszban dolgozó idomár szerint előfordult, hogy az állatokat napokig ki sem engedték a testméretükhöz képest igencsak kicsi ketrecekből, ebből kifolyólag a minimális mozgásigényüket sem tudták kielégíteni a nagymacskák.

Utolsó előadását 2017. május 21-én tartja a cirkusz, reméljük látogatók nélküli üres széksorok között .

Akit érdekel, hogy milyen körülmények között okították a Ringling Bros. cirkuszban az elefántokat, az itt megtekintheti.

Megjegyezzük, hogy azok az intézmények, ahol csak és kizárólag emberek lépnek fel szabad akaratukból támogatandóak és látogatandóak, azonban más fajba tartozó élőlényt akarata ellenére bezárni és mutatványokra kényszeríteni elítélendő és nem etikus, így az állatokat felléptető intézmények kerülendőek!

Kövess Facebook-on és ha tetszett a cikk, akkor oszd meg ismerőseiddel is!

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapvegan.blog.hu/api/trackback/id/tr2212037859

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása