Napi Vegan

Napi Vegan

Heti recept: Karácsonyi diós sült

2016. december 14. - NapiVegan

Az ünnepekre készülődve a legtöbben valami különleges, nem hétköznapi receptet keresnek. Ilyenkor az emberek szeretnek és hajlandóak is újdonságokat kipróbálni, mint amilyen a diós sült is.

dios_sult_mindennap_vegan_blog.jpg

Hozzávalók:

  • 3 db kelkáposzta levél
  • 1 nagyobb vöröshagyma apróra szeletelve
  • 10 dkg apróra vágott gomba
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 40 dkg sűrített paradicsom
  • 25 dkg aprított, pirított és beáztatott dióféle (dió, mogyoró, mandula)
  • 10 dkg megfőzött gabona (árpa, bulgur, stb.)
  • 2 ek aprított petrezselyem
  • 10 dkg növényi sajt

Olajon üvegesre pároljuk a hagymát, majd hozzáadjuk a felszeletelt gombát is. Ha a gomba megpuhult, akkor hozzáadhatjuk a sűrített paradicsomot, a petrezselymet és a fokhagymákat fokhagymanyomóval belenyomhatjuk. Addig főzzük, amíg a paradicsomszósz nem kezd el bugyogni. Ekkor levesszük a tűzről, hozzákeverjük az aprított magféléket, a főtt gabonát és a sajtot is. 

A formánkat olajozzuk meg, rendezzük el benne a kelkáposzta leveleket, majd a masszát öntsük bele a formába. 45-50 percig 160 fokon süssük, amíg aranybarnára nem sül a teteje.

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapvegan.blog.hu/api/trackback/id/tr7312046647

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

igazán Borzasztó Károly 2016.12.14. 13:56:27

Jó ez a cucc, csak fel kell dobni egy kis szalonnálval, darált hússal!
süti beállítások módosítása