Gombás Stroganoff a hétvégi menü felturbózásáért vagy mert vendégséget hívott és valami különleges étellel szeretné elbűvölni a meghívottakat.
Hozzávalók:
- 1 db felaprított vöröshagyma
- 2-3 gerezd felaprított fokhagyma
- 1 ek olaj
- 300 g szeletelt gomba
- 4 ek fehérbor
- 1 ek szójaszósz
- 180 ml víz
- 180 ml növényi tej
- 2 ek keményítő
- 1 tk fűszer keverék: vöröshagymapor, paprika, só, bors
- 1 ek sörélesztő
- rizs/köles/bulgur a fogyasztáshoz
Az olajon pirítsuk üvegesre a hagymát, majd adjuk hozzá a fokhagymát is és kb. 1-2 percig főzzük. Ezután adjuk hozzá a gombát és kb. 5 percig főzzük. Majd jöhet a fehérbor, a víz, szójaszósz, a sörélesztő és a fűszerkeverék éa hagyjuk összeforrni.
Egy másik edényben keverjük össze a növényi tejet és a keményítőt, és keverjük csomómentesre. Ha ez meg van, akkor öntsük rá a gombára és közepes lángon főzzük még kb. 10 percig.
Kövess Facebook-on és ha tetszett a cikk akkor oszd meg ismerőseiddel is!