Napi Vegan

Napi Vegan

A világ legszomorúbb jegesmedvéje végre szabadulhat

2016. december 18. - NapiVegan

legszomorubb-jegesmedve_mindennap_vegan_blog_10.jpg

A világon a legszomorúbbnak tartott, Pizza nevet viselő 3 éves jegesmedvét egy kínai bevásárlóközpontból kell kimenteni, ahol kicsi üvegketrecbe zárták és biodíszletként használják.

A jegesmedvét a kínai Guangzhou városában lévő plázában zárták be egy apró, üvegfalakkal ellátott, csak mesterséges fénnyel megvilágított helyre, hogy a pláza még több látogatót és potenciális vásárlót vonzzon be. A jegesmedve egyértelműen depressziós volt, az ingerszegény környezetben unatkozott, ráadásul a látogatók állandó ricsaja és a telefonok vakuja is folyamatos zavaró tényező számára.

Az állat bezárása nemzetközi felháborodást keltett, így nem kellett sokat várni, hogy az állatvédők összefogjanak és az Animals Asia nevű szervezet megindítsa az állat másik helyre szállításának kikényszerítését a plázától. Egy nemzetközi petícióban több, mint 867 000 aláírást gyűjtöttek össze. A nemzeti és nemzetközi nyomásnak engedve, illetve hosszas tárgyalások után a bevásárlóközpont tulajdonosai is beleegyezett abba, hogy Pizza visszakerüljön abba az észak-kínai parkba, ahol született és ahonnan elhozták. Azonban sajnos úgy tűnik, hogy ideiglenes sikerről van szó, mert a bevásárlóközpont üzemeltetője egy átalakítás után vissza akarja majd szállítani az állatot, így az állatvédőknek még komoly tárgyalásokat kell folytatniuk Pizza "szabadságáért". Arról, hogy pontosan mikor kerül sor Pizza visszaszállítása a parkba, sajnos nincs információ.

legszomorubb-jegesmedve_mindennap_vegan_blog_4.jpg

Megj.1.: Korábban az argentínai horror állatkertben élt Arturo volt a legsanyarúbb sorsú jegesmedve, akit az állatvédők szintén próbáltak elhozni a számára nem megfelelő környezetből. Esetében hiába ajánlotta fel több állatkert is, hogy átveszik a medvét, az argentinek nem adták. Arturo idén nyáron halt meg...

Megj.2.: Bármilyen állatokat kihasználó intézmény börtön, az élőlények NEM SZABAD AKARATUKBÓL vannak ott. Legyél intelligens és kerüld az ilyen (állatkert, delfinárium, tropicarium, cirkusz, lovarda) intézményeket!

Kövess Facebook-on és ha tetszett a cikk, akkor oszd meg ismerőseiddel is!

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapvegan.blog.hu/api/trackback/id/tr511958255

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2016.12.20. 08:28:59

Mi bajod a poszterrel? A felvetése jogos. Ha itthon valami ütődött hasonlóval próbálkozna, nyilván elkerülném, igaz, én a poszt nélkül is. De hátha valakinek magyarázni is kell, mi itt a probléma. Pl. a hozzád hasonlóknak.

SD9 2016.12.20. 09:44:38

A kínaiak jó nagy rohadékok, az biztos. Ahogyan ez a 'midnight coder' kommentelő is.
Ha jól tudom, a kínaiaknál elterjedt, hogy élő állatot (pl. kicsi teknősbékát) apró tasakba zárnak pár ml vízzel, és kulcstartóként hordják.
süti beállítások módosítása