A csicseriborsó levesként bizarrul hangozhat, azonban érdemes neki adni egy esélyt. Igazi különlegesség lehet a mindennapi ízvilágunkban.
Hozzávalók:
- 1 db hagyma (felaprítva)
- 6 gerezd fokhagyma (felaprítva)
- 2 db szárzeller (feldarabolva)
- 1 konzerv sűrített paradicsom
- 3 konzerv (lecsöpögtetett csicseriborsó)
- 200 g bébi spenót (összevágott)
- 4 bögre zöldségalaplé (1 bögre = 240 ml)
- 2 ek olíva olaj
- 1 tk őrölt fahéj
- 1 tk őrölt kömény
- 1/4 tk cayenne bors
- 1 tk paprika
Egy edényben hevítsük fel az olíva olajat, majd a feldarabolt hagymát, fokhagymát és szárzellert tegyük bele és várjuk meg, hogy a hagyma üvegesedjen. Ezután adjuk hozzá a fűszereket (fahéj, kömény, cayenne bors, paprika) és keverjük el. Ha ez meg van, akkor a sűrített paradicsomot, a csicseriborsót és a zöldségalaplevet is adjuk hozzá, keverjük össze, majd kb.
40-45 percig főzzük. Krumplitörővel kicsit törjük össze a levesben a megfőtt csicseriborsót, majd végül adjuk hozzá a feldarabolt bébispenótot is és pár percig főzzük, amíg a spenót levelek össze nem esnek a levesben.