Napi Vegan

Napi Vegan

Heti recept: Marokkói fűszeres csicseriborsó leves

2019. szeptember 04. - NapiVegan

A csicseriborsó levesként bizarrul hangozhat, azonban érdemes neki adni egy esélyt. Igazi különlegesség lehet a mindennapi ízvilágunkban.

csicseriborso_leves_mindennapveganblog.jpg

 

Hozzávalók:

  • 1 db hagyma (felaprítva)
  • 6 gerezd fokhagyma (felaprítva)
  • 2 db szárzeller (feldarabolva)
  • 1 konzerv sűrített paradicsom
  • 3 konzerv (lecsöpögtetett csicseriborsó)
  • 200 g bébi spenót (összevágott)
  • 4 bögre zöldségalaplé (1 bögre = 240 ml)
  • 2 ek olíva olaj
  • 1 tk őrölt fahéj
  • 1 tk őrölt kömény
  • 1/4 tk cayenne bors
  • 1 tk paprika

Egy edényben hevítsük fel az olíva olajat, majd a feldarabolt hagymát, fokhagymát és szárzellert tegyük bele és várjuk meg, hogy a hagyma üvegesedjen. Ezután adjuk hozzá a fűszereket (fahéj, kömény, cayenne bors, paprika) és keverjük el. Ha ez meg van, akkor a sűrített paradicsomot, a csicseriborsót és a zöldségalaplevet is adjuk hozzá, keverjük össze, majd kb.

40-45 percig főzzük. Krumplitörővel kicsit törjük össze a levesben a megfőtt csicseriborsót, majd végül adjuk hozzá a feldarabolt bébispenótot is és pár percig főzzük, amíg a spenót levelek össze nem esnek a levesben.

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapvegan.blog.hu/api/trackback/id/tr4615038804

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása