Napi Vegan

Napi Vegan

Sportos vegan: Vlad Ixel

2016. december 10. - NapiVegan

 vlad_ixel_midennap_vega_blog_1.jpg

Az ukrán származású 30 éves ultramaraton futó 2012. vége óta vegán. Korábban nagy húsevő volt, illetve bőven pusztította a cigarettát is.

Elsődleges motivációja az állati eredetű termékek elhagyásával kapcsolatban egy jobb egészségi állapot és jobb sportolói teljesítmény elérése volt. Sokat olvasott a témában, de legnagyobb hatással a kiváló ultramaraton teljesítményeket elérő, szintén vegán Scot Jurek Eat and Run cimű könyve volt. Úgy gondolja, hogy élete két legjobb döntése az volt, hogy elkezdett futni, illetve hogy vegan lett. Fontosnak tartja még, hogy veganként jóval kisebb az ember ökológiai lábnyoma, így az egyéni környezetszennyezése is csökkenthető.

Teljesítményét tekintve, a 2014-es North Face 100 km-es Thailand Ultra versenyen rekord idővel első helyen végzett, majd az 1 héttel később megrendezésre kerülő Hong Kong 100 km-es Ultrán harmadik helyezést ért él. De lefutotta már az ausztráliai Perthben megrendezett 75 km-es  és a chilei Acatama 250 km-es, a singapuri vagy malajziai 100 km-es ultra távokat is.

Ixel honlapja, Facebook oldala, YouTube csatornája.

Kövess Facebook-on és ha tetszett a cikk, akkor oszd meg ismerőseiddel is!

Mentés

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapvegan.blog.hu/api/trackback/id/tr7012037863

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása