Napi Vegan

Napi Vegan

Heti recept: Fűszeres forró gyümölcstál

2016. november 30. - NapiVegan

Ősz van, hideg van, egész nyáron azon szenvedtünk, hogy megtartsuk a nehezen kisportolt testünket és most mégis meleg süteménnyel tömnénk tele magunkat. Erre jelent csodás alternatívát a sült gyümölcs, mert édes is, meleg is, de legalább tésztája nincs így fele annyi bűntudattal jár. Már ha persze valakinek bűntudata van egy kis süteménytől. Nekünk nincs... :)

fuszeres_sult_gyumolcsok_mindennap_vegan_blog_5.jpg

Hozzávalók:

  • 3 db alma cikkekre vágva
  • 2 db körte cikkekre vágva
  • 1 bögre vörös áfonya
  • 1 bögre ananász
  • citromlé
  • 1/3 bögre kókuszvirág cukor
  • 1 ek agave szirup
  • 1/4 tk reszelt szerecsendió
  • 1 tk fahéj
  • 6 ek kókuszzsír megolvasztva
  • 1/3 bögre aprított dió

Melegítsük elő a sütőt 150-160 fokra. Egy nagy tálban keverjük össze a feldarabolt gyümölcsöket és adjunk hozzá 1-2 tk citromlevet, majd alaposan keverjük össze. Egy másik tálban keverjük össze a megolvasztott kókuszzsírt, a kókuszvirág cukrot, agave szirupot és fűszereket, majd pedig öntsük rá a masszát a gyümölcsökre és keverjük el jó alaposan. Egy tepsin terítsük ki a gyümölcsöket és 1 órát süssük. Ha megsültek a gyümölcsök szórjuk rá a diót és tálalhatjuk is.

 

Eredeti recept és képek innen.

Ha tetszett a poszt, akkor oszd meg ismerőseiddel és kövess Facebook-on is!

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapvegan.blog.hu/api/trackback/id/tr7411921847

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása