Ősz van, hideg van, egész nyáron azon szenvedtünk, hogy megtartsuk a nehezen kisportolt testünket és most mégis meleg süteménnyel tömnénk tele magunkat. Erre jelent csodás alternatívát a sült gyümölcs, mert édes is, meleg is, de legalább tésztája nincs így fele annyi bűntudattal jár. Már ha persze valakinek bűntudata van egy kis süteménytől. Nekünk nincs... :)
Hozzávalók:
- 3 db alma cikkekre vágva
- 2 db körte cikkekre vágva
- 1 bögre vörös áfonya
- 1 bögre ananász
- citromlé
- 1/3 bögre kókuszvirág cukor
- 1 ek agave szirup
- 1/4 tk reszelt szerecsendió
- 1 tk fahéj
- 6 ek kókuszzsír megolvasztva
- 1/3 bögre aprított dió
Melegítsük elő a sütőt 150-160 fokra. Egy nagy tálban keverjük össze a feldarabolt gyümölcsöket és adjunk hozzá 1-2 tk citromlevet, majd alaposan keverjük össze. Egy másik tálban keverjük össze a megolvasztott kókuszzsírt, a kókuszvirág cukrot, agave szirupot és fűszereket, majd pedig öntsük rá a masszát a gyümölcsökre és keverjük el jó alaposan. Egy tepsin terítsük ki a gyümölcsöket és 1 órát süssük. Ha megsültek a gyümölcsök szórjuk rá a diót és tálalhatjuk is.
Eredeti recept és képek innen.
Ha tetszett a poszt, akkor oszd meg ismerőseiddel és kövess Facebook-on is!