Napi Vegan

Napi Vegan

Morgan Freeman méh menedékhelyet hozott létre 124 hektáros birtokán

2016. november 20. - NapiVegan

morgan_freeman_mehmenhely_mindennap_vegan_blog_1.jpg

A méhek többek, mint mézkészítők, hiszen a mezőgazdasági termények kb.0 70%-ának beporzását végzik el. H nem lennének, akkor rengeteg gyümölcs és zöldség se érne be. Sajnos a nagy rovarirtások (pl. szúnyog és kullancs permetezés) a méheket is érintik, ők is elpusztulnak az őket ért mérgektől. Ennek folyományaként pedig a méh populációk és azoknak az egyedszáma az egész bolygón vészesen csökken.

Morgan Freeman Oscar-díjas színész ennek a problémának a nagyságát és komolyságát megértve jutott arra még 2014-ben, hogy 124 hektáros birtokán méh menedékhelyet hoz létre. Ennek elérése érdekében méh barát növényeket telepített, azaz olyan virágokat és gyümölcsfákat, melyeket a méhek különösképpen kedvelnek. A farmon többek között megtalálható a lóhere, tulipánfa vagy levendula is, melyek mind a repülő rovarok kedvére valók.

morgan_freeman_mehmenhely_mindennap_vegan_blog_2.jpg

Beeman Freeman szándéka az, hogy a megfogyatkozott méhpopuláció ismét növekedésnek induljon. Mivel ismert embert, ezért reméli, hogy üzenete sokakhoz elér és követni fogják a példáját. A színész egyébként azt mondja, hogy nem visel védőruházatot, amikor a méhek mellett van, hiszen nem zavarja meg őket, nem nyúl a kaptárba és a rovarok által termelt mézet sem veszi el tőlük és szerinte ezt a kis mentettjei is tudják.

Mentés

Mentés

Mentés

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapvegan.blog.hu/api/trackback/id/tr5311935063

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása