Napi Vegan

Napi Vegan

Heti recept: Fehérbab leves

2016. november 16. - NapiVegan

A fehérbab eléggé korlátolt szerepkörű a magyar konyhákban, hiszen belefőzik a babgúlyásba és esetleg babfőzeléket készítenek belőle. Azonban vannak még szuper receptek, amik a magyar ember számára rendhagyónak számítanak és színesíthetik a konyhai repertoárt. Ilyen az alábbi fehérbab leves is.

feher_bab_leves_mindennap_vegan_blog_1.jpg

Hozzávalók:

  • 4 ek olívaolaj
  • 1 db nagy fehér hagyma
  • 4 db zellerszál
  • 1 db sárga californiai paprika
  • 1 db Anaheim paprika (ha nincs akkor sima csípős paprika is jó)
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 1 konzerv fehérbab
  • 1,2 l zöldség alaplé
  • 2,5 dl fehérbor
  • 3 ek kurkuma
  • 1 ek só
  • 1/2 tk szárított oregánó
  • 1/2 tk szárított zsálya
  • 60 ml búzakorpa + 4 ek víz amivel simára kell keverni
  • 1/2 bögre korriander levél

Hámozzuk és mossuk meg a zöldségeket, illetve aprítsuk fel őket. A fazékban forrósítsuk fel az olajat, majd adjuk hozzá a hagymát és a zellert, majd pároljuk össze. Adjuk hozzák a paprikákat és további 6-8 percig főzzük, ezután a fokhagymát is adjuk hozzá és további 1 percig pirítsuk a zöldségeket. Ezután jöhet a bab, az alaplé, a víz, a bor, a fűszerek és kis tűzön további 45 percig főzzük a levest. Ekkor adhatjuk hozzá a vízzel elkevert búzakorpát, amit szintén alaposan keverjünk el a levesben. További 10-15 perc főzésre van még szükség, hogy teljesen összefőjenek az ízek.

Eredeti recept és képek innen.

Mentés

Mentés

Mentés

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapvegan.blog.hu/api/trackback/id/tr8711921429

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása