Ha már unalmasak a megszokott reggeli ízek, akkor érdemes kipróbálni valami újat, az édesburgonyás palacsintát, ami tökéletes a ráérős nyugis hosszú reggelekhez.
Hozzávalók:
- 1 (240 ml-es) bögre édesburgonya
- 3/4 bögre édesítetlen növényi tej
- 2 tk juharszirup (de más növényi sziruppal is helyettesíthető, pl, datolya, rizs, agave)
- 1 tk olaj
- 1 bögre liszt
- 1,5 tk sütőpor
- 4 tk vegán kompatibilis csokicsepp vagy tört csoki
Hámozzuk meg és daraboljuk fel az édesburgonyát, majd főzzük puhára (kb. 20 perc). Ha megfőtt az édesburgonya, akkor egy tálban pépesítsük, öntsük hozzá a növényi tejet, a juharszirupot és az olajat, majd alaposan keverjük össze. Ha ez meg van, akkor adjuk hozzá a lisztet és a sütőport is és csomómentesre keverjük el, majd beleszórhatjuk a csokicseppeket is. 5-10 percre hagyjuk pihenni a keveréket.
A serpenyőnktől függően kevés olajat tegyünk a serpenyőbe és közepes kis lángon süssük ki a palacsintákat. Ízlés szerint lekvárral, sziruppal, gyümölcsökkel tálalhatjuk.
Kövess Facebook-on és ha tetszett a cikk akkor oszd meg ismerőseiddel is!