Napi Vegan

Napi Vegan

Heti recept: Édesburgonyás palacsint

2019. szeptember 11. - NapiVegan

Ha már unalmasak a megszokott reggeli ízek, akkor érdemes kipróbálni valami újat, az édesburgonyás palacsintát, ami tökéletes a ráérős nyugis hosszú reggelekhez.

edesburgonyas_amerikai_palacsinta_mindennapveganblog.jpg

Hozzávalók:

  • 1 (240 ml-es) bögre édesburgonya
  • 3/4 bögre édesítetlen növényi tej
  • 2 tk juharszirup (de más növényi sziruppal is helyettesíthető, pl, datolya, rizs, agave)
  • 1 tk olaj
  • 1 bögre liszt
  • 1,5 tk sütőpor
  • 4 tk vegán kompatibilis csokicsepp vagy tört csoki

Hámozzuk meg és daraboljuk fel az édesburgonyát, majd főzzük puhára (kb. 20 perc). Ha megfőtt az édesburgonya, akkor egy tálban pépesítsük, öntsük hozzá a növényi tejet, a juharszirupot és az olajat, majd alaposan keverjük össze. Ha ez meg van, akkor adjuk hozzá a lisztet és a sütőport is és csomómentesre keverjük el, majd beleszórhatjuk a csokicseppeket is. 5-10 percre hagyjuk pihenni a keveréket.

A serpenyőnktől függően kevés olajat tegyünk a serpenyőbe és közepes kis lángon süssük ki a palacsintákat. Ízlés szerint lekvárral, sziruppal, gyümölcsökkel tálalhatjuk.

Kövess Facebook-on és ha tetszett a cikk akkor oszd meg ismerőseiddel is!

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapvegan.blog.hu/api/trackback/id/tr3115060936

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása