Napi Vegan

Napi Vegan

Heti recept: Padlizsános dahl

2016. november 09. - NapiVegan

Viszonylag egyszerű, könnyen elkészíthető és laktató étel a padlizsános dahl, amit a konyhában kevésbé jártas egyén is simán meg tud főzni.

padlizsanos_dahl_mindennap_vegan_blog_3.jpg

Az alábbi mennyiségből kb. 2 adag étel jön ki, ha nagyobb adagot szeretnénk készíteni, akkor értelemszerűen duplázzuk,  triplázzuk az alapanyagok mennyiségét.

Hozzávalók:

  • 10 dkg vörös lencse
  • 4 ek napraforgóolaj
  • 1 kis csomó mogyoróhagyma
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 tk őrölt gyömbér
  • 1 tk chili por
  • 2 tk kurkuma
  • 30 dl víz
  • petrezselyem a díszítéshez

A zöldségek meghámozása, megmosása és feldarabolása után hevítsük fel az olajat a fazékban. A hevített olajon pároljuk üvegesre a feldarabolt vöröshagymát és mogyoróhagymát, majd adjuk hozzá a fűszereket és keverjük jól össze, 1-2 percig a fűszerekkel együtt pirítsuk még. Majd adjuk hozzá a vörös lencsét és a vizet is, főzzük 7-8 percig majd végül a feldarabolt padlizsánt is adjuk hozzá. Ezután alacsony hőfokon addig főzzük, amíg a lencse és a padlizsán meg nem fő.

Ha szükségét érezzük, akkor rizst, kölest, bulgurt vagy kuszkuszt is főzhetünk még hozzá.

Eredeti recept és képek innen.

Mentés

Mentés

Mentés

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapvegan.blog.hu/api/trackback/id/tr2311921339

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Attilajukkaja 2016.12.08. 09:35:39

Ehhez az adaghoz, gondolom, egy kisebb padlizsant hasznaltal fel. Ki fogom probalni, csak a vegen koriander zoldet teszek ra. Koszi a receptet.
süti beállítások módosítása