Napi Vegan

Napi Vegan

Heti recept: Kesudiós spenótos babragu

2016. december 07. - NapiVegan

Egy igazán különleges és ínyenc étel a kesudiós spenótos babragu, amivel az egész családot elkápráztathatjuk. Vagy a gyerekkel megszerettethetjük a spenótot. ;)

kesus_spenotos_babos_ragu_mindennap_vegan_blog_2.jpg

Az alábbi mennyiségből 6 adag jön ki.

Hozzávalók:

  • 700 ml sűrített paradicsom
  • 50 dkg spenót levél
  • 250 ml kesukrém (pépesre darált kesudió)
  • 40 dkg canellini fehérbab
  • 10 dkg kesudió
  • 2 ek olívaolaj
  • 1 tk só
  • 1 tk curry
  • bors, kardamom

Mossuk meg és aprítsuk fel a spenótleveleket. Egy fazékban melegítsük fel az olívaolajat, majd adjuk hozzá a spenótot és 2-3 percig főzzük. Ezután öntsük rá a sűrített paradicsomot és a kesukrémet, majd jól keverjük össze, közepes lángon főzzük. Majd jöhet a bab, a só, a bors, a curry és a kardamom és buggyanásig főzzük.

Egy másik edényben melegítsünk fel 1 evőkanál olívaolajat és adjuk hozzá a kesudiót, sót, curryt és 3-4 percig pirítsuk, amíg világosbarna színt nem kap a kesu.

Ezután már csak tálalnunk kell és a pirított kesuval megszórni a ragut. Ha igényünk van rá, akkor barna rizs, bulgur, árpa vagy kuszkusz is fogyasztható a ragu mellé.

Eredeti recept és képek innen.

Kövess Facebook-on és ha tetszett a cikk, akkor oszd meg ismerőseiddel is!

Mentés

Mentés

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapvegan.blog.hu/api/trackback/id/tr2611922343

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Liping 2016.12.10. 17:31:00

ha már kesu:

"Kesudió: gyakorlatilag rabszolgák pucolják az enyhén mérgező héjat
Az egyik legfinomabb rágcsa. Édes, zsíros, mindenki szereti… csak azok nem, akik feldolgozzák. A kesu ugyanis a kesualma gyümölcse, egy furcsa növényé: ahhoz, hogy fogyasztható legyen, először minden egyes darabot meg kell fosztani kettős, kemény héjától, ami ráadásul enyhén mérgező is.
A kesuimport java része Indiából származik, ahol mondani sem kell, az ott dolgozó nők szinte sosem kapnak védőkesztyűt, és a napi tíz órai munkáért kb. 600 forintnak megfelelő díjazásában részesülnek. Bár voltak megmozdulások a bérük emelése miatt, a termesztők patthelyzetben vannak: a nyugati világ importőrei most kezdenek rálelni a vietnámi kesupiacra, ahol még ennél is embertelenebb körülmények között, viszont még olcsóbban állítják elő a kesutermést."

Bár nem tudom, hogy vegán nézőpontból az emberek szenvedése is számít-e. Elvégre mi is állatok vagyunk.
süti beállítások módosítása