Egy igazán különleges és ínyenc étel a kesudiós spenótos babragu, amivel az egész családot elkápráztathatjuk. Vagy a gyerekkel megszerettethetjük a spenótot. ;)
Az alábbi mennyiségből 6 adag jön ki.
Hozzávalók:
- 700 ml sűrített paradicsom
- 50 dkg spenót levél
- 250 ml kesukrém (pépesre darált kesudió)
- 40 dkg canellini fehérbab
- 10 dkg kesudió
- 2 ek olívaolaj
- 1 tk só
- 1 tk curry
- bors, kardamom
Mossuk meg és aprítsuk fel a spenótleveleket. Egy fazékban melegítsük fel az olívaolajat, majd adjuk hozzá a spenótot és 2-3 percig főzzük. Ezután öntsük rá a sűrített paradicsomot és a kesukrémet, majd jól keverjük össze, közepes lángon főzzük. Majd jöhet a bab, a só, a bors, a curry és a kardamom és buggyanásig főzzük.
Egy másik edényben melegítsünk fel 1 evőkanál olívaolajat és adjuk hozzá a kesudiót, sót, curryt és 3-4 percig pirítsuk, amíg világosbarna színt nem kap a kesu.
Ezután már csak tálalnunk kell és a pirított kesuval megszórni a ragut. Ha igényünk van rá, akkor barna rizs, bulgur, árpa vagy kuszkusz is fogyasztható a ragu mellé.
Eredeti recept és képek innen.
Kövess Facebook-on és ha tetszett a cikk, akkor oszd meg ismerőseiddel is!